Avion militar prabusit in Rusia

 Un avion militar rus ce transporta 92 de persoane, inclusiv membri ai Corului Armatei Rosii care mergeau sa sarbatoreasca Anul Nou cu trupele din Siria, s-a prabusit duminica dimineata in Marea Neagra la scurt timp dupa decolare, a anuntat Ministerul rus al Apararii.

 UPDATE: 22:00

Rusia nu exclude nicio ipoteză în cazul avionului prăbuşit în Marea Neagră.

Comisia specială de investigaţii din Rusia ia în considerare toate ipotezele în cazul avionului militar prăbuşit în Marea Neagră, a anunţat duminică seară ministrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov.

"Comisia de investigaţii analizează diverse ipoteze. Este normal să fie analizate toate cauzele posibile care puteau genera prăbuşirea. Este prematur să vorbim despre un atac terorist", a declarat Maxim Sokolov, citat de agenţiile de presă Tass şi Sputnik.

Echipele de căutare încearcă să găsească cele două cutii negre ale avionului de tip Tupolev Tu-154 prăbuşit în Marea Neagră.

Resturi are aeronavei au fost descoperite la 1,5 kilometri de coasta, la 70 de metri adancime, a precizat purtatorul de cuvant al armatei ruse russe, Igor Konachenkov, potrivit AFP .

Pana la aceasta ora, au fost recuperate cadravrele a 10 dintre victime.

Peste 3.000 de persoane, 27 de nave de lupta, 37 de scafandri, precum si 4 elicoptere si drone au fost trimise la fata locului pentru a lua parte la interventie, a spus Konachenkov. El a precizat ca alti cirac 100 de scafandri urmeaza sa ajunga la fata locului in scurt timp. 

13:40 Zi de doliu national, luni, in Rusia (AFP)

 Vladimir Putin ordona guvernului sa intreprinda o ancheta privind prabusirea avionului militar in Marea Neagra. Ministerul Apararii a publicat lista pasagerilor.

Intre acestia se afla 64 de membri ai Ansamblului Aleksandrov, inclusiv conducatorul acestuia Valeri Halilov. Ansamblul Aleksandrov este corul corul oficial al fortelor armate ruse.

"Zona catastrofei Tu-154 a fost stabilita. Nu s-au gasit semne ca ar exista supravietuitori", a declarat purtatorul de cuvanr al armatei ruse,  Igor Konanchenkov.

Avionul, care a decolat la ora locala 5:40 (2:40 GMT) din Adler, oras situat la sud de statiunea balneara Sochi, de la Marea Neagra, efectua un zbor regulat cu destinatia baza aeriana rusa Hmeimim, in apropiere de Lattaqia, in nord-vestul Siriei, potrivit ministerului citat de agentiile locale de presa.

Echipele de salvare au recuperat primele cadavre la cinci kilometri de litoralul din Soci, a precizat purtatorul de cuvant al ministerului, Igor Konashenkov.

Avionul, un Tupolev Tu-154, transporta 84 de persoane si 8 membri ai echipajului, a precizat ministerului, precizand ca in zona au fost trimise echipaje de salvare pentru a se incerca recuperarea resturilor avionului.

"Resturi ale avionului Tu-154, al Ministerului rus al Apararii, au fost gasite la o distanta de 1,5 kilometri de litoralul orasului Soci, la o adancime de 50-70 metri", a precizat ministerul.

 

left