Vreme rea in toata tara

Potrivit ANM, în intervalul 13 noiembrie, orele 09 – 20, a fost instituit un cod galben de intensificări ale vântului în sud, est şi centru, dar şi ninsori moderate cantitativ în nord şi centru.


În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania, unde rafalele vor depăşi 60...70 km/h şi pe arii restrânse vor atinge 80...90 km/h.

Va ninge moderat cantitativ în nordul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, unde se va depune strat de zăpadă.

Totodată, meteorologii au emis şi un cod portocaliu de viscol puternic în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, dar şi ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în nordul Moldovei. Acesta este valabil în intervalul 13 noiembrie, orele 11 – 18.

 

În următoarele zile vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar în depresiunile Carpaţilor Orientali se vor înregistra în jur de -10 grade, mai informează meteorologii.

La munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

În judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii.

Mai mult, ANM a emis o atenţionare meteorologică cod galben de intensificări ale vântului în zona montană şi în nord-estul ţării, valabilă în intervalul 13 noiembrie ora 20 - 14 noiembrie ora 11. În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali şi Orientali vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală de 70...80 km/h, iar pe creste va sufla cu peste 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului cu viteze de peste 55...60 km/h vor fi şi în Moldova, unde local va mai ninge slab.

 

left