Perchezitii in Prahova Capitala si alte judete

Politistii efectueaza marti 41 de perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala , in care sunt vizate persoane banuite ca au colectat de pe piata neagra cantitati mari de medicamente.


Acestea le-ar fi livrat intracomunitar catre beneficiari din mai multe state, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 40.000.000 de lei.

"In aceasta dimineata, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pun in aplicare 41 de mandate de perchezitie domiciliara, in municipiul Bucuresti si judetele Hunedoara, Dambovita, Brasov si Prahova si 26 de mandate de aducere", informeaza un comunicat al DGPMB remis marti AGERPRES.

Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii, incepand cu anul 2008, in calitate de reprezentanti ai unei societati comerciale, in scopul justificarii achizitionarii unor medicamente, precum si pentru denaturarea provenientei ilicite a acestora, au creat circuite comerciale fictive, in baza carora au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adaugata.

Persoanele vizate urmeaza a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei sectorului 2.

 

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si de sprijinul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Prahova , Hunedoara, Dambovita si Brasov.

left