Patru explozii la metroul din Bruxelles

Patru explozii au avut loc la metroul din Bruxelles, soldate cu cel puțin 10 morți, scrie rtbf.be.

Cel puţin una dintre exploziile de la metroul din Bruxelles a avut loc într-un vagon al unei garnituri, iar în această deflagraţie nu şi-a pierdut viaţa nimeni. 

Stațiile de metrou Schuman, Maelbeek și Arts-Loi au fost vizate de atentatele de marți dimineață.

Inițial se credea că o singură explozie s-a auzit marți dimineață la o stație de metrou din Bruxelles, din apropierea instituțiilor europene, informează rtbf.be.

Este vorba despre stația Maelbeek, aflată în plin cartier european. Metroul belgian a fost închis între stațiile Mérode și Arts-Loi. Potrivit VTM, cel puţin 10 persoane au murit în atentatul de la staţia de metrou.

Mircea Rednic a confirmat, la o intervenție telefonică la Antena 3, că un prieten care se afla în zonă a auzit explozia de la metrou.

Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, Belgia. Potrivit presei locale, aeroportul este evacuat în acest moment. Potrivit primelor informații, una dintre bombe a explodat în dreptul biroului de check-in al companiei American Airlines. Sky News scrie că o altă bombă a explodat în zona duty free a aeroportului.

left