Ajutoare sociale pentru cei din blocul ars din Titan

Primăria îi cazează în centre sociale pe evacuaţii din blocul care a ars pe 9 martie.

 

Oamenii care au fost evacuaţi din blocul aflat în cartierul Titan, care a luat foc miercuri dimineaţă, vor fi cazaţi temporar în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 3, urmând să primească timp de un an un ajutor financiar de 1.000 de lei pe lună pentru plata chiriei.

În cadrul unei şedinţe de urgenţă a Consiliului Local Sector 3 s-a decis ca oamenii evacuaţi, miercuri, din blocul situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 care a luat foc să fie cazaţi temporar în centrele sociale pe care le deţine Primăria.

 

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre adoptat, persoanele sau familiile afectate în urma incendiului vor beneficia şi de un ajutor social în valoare de 1.000 de lei pe lună, după ce vor pleca din centrele sociale ale primăriei, pentru a-şi putea închiria o locuinţă. Ajutorul de 1.000 de lei pe lună va fi acordat acestor persoane pentru cel mult un an.

Peste 400 de persoane au fost evacuate în urma incendiului din zona Titan din Bucureşti , iar cinci au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

left