Tanar din Craiova, legaturi cu ISIS

Un adolescent de 17 ani din Craiova a fost ridicat de procurorii DIICOT pentru ca ar fi facut in spatiul virtual propaganda jihadista, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.


Un susţinător al grupării teroriste Statul Islamic a fost reţinut la Craiova. Tânărul este elev al Liceului tehnologic auto şi este suspectat că ar răspândi propaganda jihadistă. Procurorii DIICOT au făcut percheziţii la domiciliul său.

 

Bunicul tanarului din Craiova suspectat de propaganda jihadista a declarat, marti, presei, ca acesta trecuse de doi ani la religia musulmana: "Baiatul trecuse de doi ani la religia musulmana. Nu ne povestea noua ce facea el acolo, dar era foarte incantat. Am incercat sa il convingem sa nu mai mearga acolo, dar nu a renuntat. Pana la urma, decat sa mearga prin baruri, mai bine sa mearga la biserica", a spus bunicul baiatului, care locuia in casa cu acesta.

 Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, intrebat ce parere are despre tanarul din Craiova retinut pentru propaganda jihadista, ca este o problema care nu va putea fi evitata nici in tara noastra si ca educatia este solutia: "Este o problema care din pacate nu va putea fi evitata nici la noi, dar si aici educatia este solutia. Acolo unde oamenii sunt educati extremismul apare rar", a spus Iohannis.

 Purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii, Ovidiu Marincea, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca SRI avea cunostinta de activitatea de autoradicalizare a tanarului, pe nume Boicea Luigi Constantin, din Craiova suspectat de propaganda jihadista si a furnizat toate informatiile autoritatilor competente: ''Aveam cunostinta de activitatea de autoradicalizare a lui si am furnizat toate informatiilor pe care le-am avut autoritatilor competente, respectiv DIICOT, care a preluat cazul. In acest moment, fiind ancheta in desfasurare trebuie sa ne abtinem de la orice comentariu, noi, SRI, dar o sa dam un comunicat oficial la un moment dat", a spus Ovidiu Marincea.

Elevul din Craiova ar fi postat in mod sistematic pe retelele de socializare mesaje de sustinere a organizatiilor teroriste, filme cu decapitari ale ostaticilor ISIS si materiale video cu mesaje de amenintare.

 

left