Romsilva scoate la vanzare brazi si molizi

Romsilva are posibilitatea de a recolta şi valorifica pe piaţa internă, în acest sezon, 33.383 de pomi de Crăciun, dintre care 21.476 de brazi.


“Recoltarea pomilor se va face din regenerările naturale cu o densitate excesivă, prin efectuarea de operaţiuni culturale ce au ca scop crearea unor arborete durabile, ce urmăresc promovarea speciilor adaptate condiţiilor staţionale, precum şi din culturi specializate de unde se recoltează an de an pomi de Crăciun, în vederea satisfacerii nevoilor populaţiei în perioada sărbătorilor de iarnă”, anunță un comunicat al Regiei.

Preţurile de vânzare către populaţie şi agenţi economici rămân neschimbate față de anul 2014. Astfel, molizii cu înălțime cuprinsă între 0,7 și 1,3 m vor costa 10 lei/ bucata, iar cei cu înălțimea cuprinsă între 2,01 și 3 m vor fi vânduți cu 20 de lei/ bucata. Pentru brazi, prețurile au fost stabilite la 20, respectiv 30 de lei/bucata, în funcție de înălțime. Solicitările pentru exemplare cu înălţimi mai mari de 3,00 m vor fi considerate comenzi speciale, iar preţul va fi aprobat de fiecare direcţie silvică în parte, pornind de la tariful minim de 20 lei/m.

Valorificarea pomilor de Crăciun se face de către direcţiile silvice din cadrul Regiei, prin ocoalele silvice din subordine.

 

left