Atentate sangeroase la Paris

UPDATE 2:10: Presa franceza anunta peste 100 de morti si zeci de raniti in sala unde avea loc un concert rock, la Bataclan.

UPDATE 1:50: Atacul de la sala de spectacole Bataclan aluat sfarsit. Ce putin doi teroristi au fost ucisi de trupele speciake franceze.

Presa franceza vorbeste de 7 atentate simultane in Paris.

UPDATE 1:15: Un jurnalist roman este ranit in atentat.

UPDATE 1:00 : Președintele Francois Hollande anunță că va fi declanșată starea de urgență și că Franța își închide frontierele.

UPDATE: 00.55: Un membru al forțelor de ordine, prezent la Bataclan, a declarat pentru AFP ca : „Tot ce pot să vă spun este că e mai grav decât Charlie Hebdo”.

UPDATE 00:35: Surse din poliție sustin ca sunt cel puţin 60 de morți şi 100 de ostatici.

Ministerul de Externe precizeaza ca: "În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autoritățile locale în acest caz”.

In arondismentul 11, un bărbat a deschis focul asupra unui restaurant cu o armă de mare calibru. Separat în arondismentul 10, două explozii puternice au avut loc lângă Stade de France. Presedintele Frantei Francois Hollande a fost evacuat de urgenta de pe stadion.

Bilanțul atacurilor din Paris crește la cel puțin 42 de morți, conform postului francez BFMTV. Un polițist este citat de același post de televiziune cu următoarea declarație: „Trăgătorii sunt peste tot”.

 AFP relatează că o luare de ostatici este în desfășurare într-o sală de spectacole din Paris. E vorba despre sala Bataclan din capitala franceză, informează prefectura poliției pariziene. France24 vorbeste de 60 de ostatici. Sala de spectacol găzduia un concert al formației Eagles of Death Metal .

Capitala pariziana a fost,vineri seara, tinta a 3 atacuri: unul intr-un restaurant, cel de-al doilea intr-o sala de concerte iar cel de-al treilea langa stadion unde era in desfasurare meciul Franta-Germania.

left