Numarul mortilor din Colectiv a crescut

Încă nouă oameni s-au stins in cursul zilei de sambata. Sunt 44 de morţi şi, din păcate, numarul acestora ar putea sa creasca, în spitale sunt acum aproape 50 de pacienţi care se luptă să trăiască.


Două persoane care erau internate în stare extrem de gravă au decedat în această dimineață la Spitalul Floreasca si inca o femeie a murit la Spitalul Bagdasar Arseni.

 La o săptămână de la tragedia din clubul Colectiv, curg veşti triste de la spitalele din Bucureşti. .Ieri, numărul celor care au pierdut lupta cu moartea a crescut aproape de la oră la oră

 Cristian Nițescu, directorul medical al Spitalului de Arsuri: „Au fost pacienți care în ultimele 24 de ore s-au degradat foarte mult și cu toate eforturile noastre nu i-am mai putut resuscita.”

 Impresionaţi de suferinţa uriaşă, medicii din străinătate şi-au oferit ajutorul. Au plecat sau urmează să plece răniţi în Olanda, Belgia, Israel, Austria, Norvegia, Suedia. Unii doctori au venit în România să vadă pacienţii înainte de transport.

 Sarah Pape, medic chirurg din Newcastle: „Am identificat doi pacienți pe care i-am putea ajuta să fie transferați în UK în unul din centrele noastre speciale pentru arși.”

 Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: „Procedura de selecţie este unică, indiferent de ţara de destinaţie. Practic, decizia aparţine exclusiv medicilor din spitalele unde pacienţii vor fi trimişi. Aceşti medici, cu generozitate, vin special pentru acest lucru în Bucureşti.”

 Toate cheltuielile care ţin de transport și tratament vor fi decontate de stat.

left