38 de morti in Colectiv

 

Bilanțul tragediei de la clubul Colectiv a ajuns la 38 de morți, după ce alți doi răniți, au decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă .


Doi barbati erau internati la Spitalul de Arși și se aflau într-o stare foarte gravă. Unul dintre cei care a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă este Ionuț Popescu (32 de ani). Acesta avea arsuri pe 70% din suprafața corpului și a murit pe masa de operații când se făcea grefa de piele. Cealaltă victimă este Daniel Cioban (40 de ani) și avea arsuri pe 50% din suprafața corpului. El trebuia să fie transportat la o clinică din Tel Aviv, dar medicii români au refuzat transferul pentru că starea sa nu i-ar fi permis.

 

Încă un rănit grav, a murit sâmbătă la Spitalul Universitar. Bărbatul se afla în acea seară în club împreună cu soția sa și s-a aruncat peste ea pentru a o proteja de flăcări. Și aceasta este internată la Universitar.

Alte două persoane dintre cele transportate în Olanda au murit: un român și un italian. Una dintre ele a murit în ambulanţă spre spital şi o alta la spitalul din Rotterdam, a anunţat secretarul de stat  Raed Arafat.
De altfel, medicii au spus că aceasta este o perioadă critică pentru pacienții aflați în stare gravă și sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale acestora. Aproximativ 80 oameni sunt în această stare.

16 oameni răniți în clubul ”Colectiv” au fost transportați în Olanda și Belgia cu două aeronave Spartan. Două misiuni umanitare de urgenţă au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă către Rotterdam şi Bruxelles. Plecarea acestora a fost îngreunată de o pană de curent care a avut loc la spitalul Bagdasar

 

left