Mihai Razvan Ungureanu, ales la sefia SIE

Mihai Răzvan Ungureanu este noul şef SIE. "Domeniul informaţiilor e al profesioniştilor, nu poate să fie contaminat politic".

 278 de parlamentari au votat pentru numirea lui MRU la conducerea Serviciului de Informaţii Externe şi şase au votat împotrivă. Cinci parlamentari nu au votat.

Mihai Răzvan Ungureanu a depus jurământul în această seară.

 

”Vă mulţumesc pentru încredere şi mulţumesc din nou preşedintelui Klaus Iohannis pentru nominalizarea făcută. Este o misiune care mă onorează, pe care cred că am ştiinţa să o fac, să o duc la bun sfârşit şi pentru îndeplinirea căreia nu voi precupeţi niciun efort”, a declarat Ungureanu.

El a mulţumit grupului parlamentar PNL pentru modul în care ”a susţinut” această nominalizare a sa, precum şi parlamentarilor de la UNPR, care ”au înţeles să facă distincţia între politica de partid şi politica naţională”, precum şi UDMR, pentru seriozitate.

”Domeniul informaţiilor este un domeniu al profesioniştilor, care nu poate să fie contaminat politic. Politica e exclusiv politica naţională. Îi apreciez pe toţi oamenii politici din Parlament care s-au ţinut departe de orice abordare emoţională. Ştiu ce înseamnă această validare prin vot (...) Astăzi sunt validat de o clasă politică şi cred că asta e dovada noastră de maturitate şi este semnul trifumfului statului de drept”, a mai spus Ungureanu în plenul Parlamentului.

Sursa: www.evz.ro

 

 

left