Sedinta de urgenta a liderilor coalitiei de guvernare

Liderii coalitiei de guvenare s-au intrunit intr-o sedinta de urgenta la Palatul Parlamentului in aceasta dimineata, de la ora 10.00, pentru a discuta despre cazul premierului Victor Ponta, a carui urmarire penala este ceruta de DNA.

Victor Ponta:

"Am in calitate de prim-ministru obligatia de a da cateva explicatii cetatenilor acestei tari."

Comisia juridica a Camerei Deputatilor are la dispozitie 14 zile pentru prezentarea raportului privind cererea primita din partea procurorului general referitoare la premierul Victor Ponta.

Astfel, membrii comisiei se reunesc luni pentru a discuta calendarul dezbaterilor pe marginea acestui subiect, a declarat sambata presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. El a mai explicat ca, din momentul in care Biroul Permanent s-a intrunit, procedural, dosarul a fost trimis la Comisia juridica, iar de atunci, "membrii Comisiei juridice, plus cel caruia i se cere ridicarea imunitatii in acest caz, sau in alte cazuri, sau inceperea urmaririi penale, pot sa consulte dosarul, iar termenul final pe care comisia il are ca obligativitate pentru prezentarea raportului este de 14 zile".

Comisia juridica a Camerei Deputatilor are termen pana luni pentru a informa cand va intocmi raportul referitor la cererea primita din partea procurorului general referitoare la premierul Victor Ponta, a afirmat vineri Marcel Ciolacu, secretar al Camerei, conform Agerpres. Pe ordinea de zi a Biroului permanent de vineri s-a aflat ca unic punct scrisoarea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu, referitoare la formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de premierul Victor Ponta.

Marcel Ciolacu a precizat ca cererea a fost inaintata Comisiei juridice, conform Regulamentului (art. 157), care prevede ca aceasta are termen 5 zile pentru informare.

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro

left