UPDATE: Epava avionului Airbus A320 localizată

UPDATE:  „Avionul s-a dezintegrat complet”, a declarat pentru Les Echos Gilbert Sauvan, presedintele consiliului general din departamentul unde a avut loc accidentul, Alpes-de Haute-Provence.

„Cele mai mari resturi sunt de dimensiunea unei masini. Zona accidentului este accesibila doar din elicopter. Opt aparate sunt stationate la Seyne-les-Alpes si vor decola pentru a-i duce pe anchetatori la fata locului”, a mai declarat Sauvan.

 „Peste 500 de persoane, jandarmi, pompieri, sunt mobilizate in acest moment si primim intariri din alte departamente”.

 

Secretarul de stat pentru transporturi din Franța, Alain Vidalies, a informat marți că elicoptere de salvare au localizat resturi ale fuselajului și câteva cadavre în zona în care s-a prăbușit avionul companiei Germanwings, în departamentul Alpes de Haute Provence dinFranța, informează EFE. Echipele de salvare au fost deja puse în alertă pentru a se deplasa la locul prăbușirii, 'inaccesibil pe șosea'.

 Totodată, compania germană Germanwings a anunțat că avionul de tip Airbus A320 transporta 150 de persoane — 144 de pasageri( dintre care 2 bebelusi ) și șase membri ai echipajului — nu 148, așa cum s-a anunțat inițial. 'Conform informațiilor disponibile la ora actuală, nu putem preciza dacă și câte persoane au supraviețuit' accidentului, a declarat șeful companiei, Oliver Wagner, pentru postul de televiziune german n-tv.

 

Oficial francez: "Niciun supraviețuitor" în urma prăbușirii avionului Airbus în Alpii francezi

 

'Nu există niciun supraviețuitor' în urma prăbușirii avionului de tip Airbus A320 în Alpii francezi, a anunțat marți Alain Vidalies, secretar de stat în Ministerul Transporturilor din Franța, relatează AFP.

 

 

'A existat un apel S.O.S. înregistrat la ora 10.47 (09.47 GMT). Acest semnal S.O.S. arăta că avionul se află la o înălțime de 5.000 de picioare (circa 1.500 metri — n.r.), într-o situație anormală', a spus Vidalies, precizând că prăbușirea avionului a avut loc la 'puțin timp' după acest semnal.

left