Marian Vanghelie, anchetat de procurorii DNA

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost adus, joi seară, în fața procurorilor DNA, pentru audieri, după mai multe ore de percheziţii, care au avut loc la sediul Primăriei Sectorului 5, al ADP sector 5 şi la locuinţa primarului.

Avocatul lui Marian Vanghelie a declarat, joi seară, că primarul sectorului 5 așteaptă să meargă la DNA pentru a fi audiat și a i se aduce la cunoștință învinuirile. 

"Nu înțelege despre ce este vorba și nici eu nu înțeleg. Probabil că o să se lămurească și acest lucru în momentul în care i se va aduce la cunoștintă învinuirea. Indiscutabil va fi dus la DNA pentru că există mandat de aducere. E o percheziție generală. Au fost verificate mai multe încăperi, nu știu exact cui aparțin. Una dintre ele este biroul domnului primar, nu știu să fi găsit ceva", a declarat avocatul edilului din Sectorul 5 al Capitalei, Cezar Bivolaru.

Întrebat ce caută anchetatorii, avocatul lui Marian Vanghelie a răspuns:

"Documente aparținând unor firme care au derulat, să spunem, niște relații contractuale comerciale cu Primăria sectorului 5 (...) Singurul lucru pe care l-am văzut de dimineață a fost mandatul de aducere. Am reținut din el că i se reține infracțiunea de abuz în serviciu. Nu am văzut o anumită formă continuată, un anumit număr de acte materiale. Noi așteptăm aici să se termine perchezițiile să mergem la DNA pentru a fi audiat și a i se aduce la cunoștință învinuirile", a adăugat acesta

Vărul lui Marian Vanghelie, Mircea Niculae, și alte trei persoane, angajate ale Primăriei Sectorului 5, au fost reținute pentru 24 de ore de catre procurorii DNA in dosarul in care este vizat si edilul de la sectorul 5. Potrivit unor surse, Vanghelie ar fi încasat un comision de 15-20% din valoarea unor contracte care ar fi fost atribuite ilegal. 

 

left