Perchezitii la Primaria Ploiesti si locuinta edilului Iulian Badescu

Procurorii DNA fac perchezitii la Ploiesti, intre care una la sediul Primariei si alta la locuinta edilului Iulian Badescu (PSD), intr-un dosar vizand modul in care Consiliul Local a finantat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti.

Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu (PSD), spune ca are calitatea de suspect in dosarul in care procurorii DNA fac perchezitii, marti dimineata, la sediul Primariei, dar ca nu stie care sunt acuzatiile, urmand sa afle la DNA, unde va merge la audieri.

Badescu a declarat corespondentului MEDIAFAX ca au fost facute perchezitii la locuinta sa, iar in prezent au loc descinderi la sediul Primariei, iar din ceea ce a citit in mandatul de perchezitie a inteles ca este suspect.

"Calitatea pe care o am in acest moment este de suspect, asa scrie in mandatul de perchezitie. O sa aflu mai multe cand o sa ajung la DNA. O sa merg la DNA pentru audieri", a spus Badescu.

Primarul Ploiestiului a precizat ca ancheta DNA vizeaza finantarea de catre Consiliul Local a Asociatiei ”Lupii Galbeni”, prin intermediul careia echipa de fotbal Petrolul Ploiesti a primit fonduri pentru performantele competitionale.

Edilul a mai spus ca atunci cand el a preluat mandatul de primar Curtea de Conturi a stabilit ca exista un contract de asociere intre Primaria Ploiesti si SC Petrolul Ploiesti, societate privata, prin care municipiul a dat timp de trei ani cate 17 milioane de lei pentru finantarea echipei de fotbal.

Badescu a spus ca anchetatorii cauta toate documentele care au legatura cu aceasta asociere.

"S-a stabilit ca acest contract de asociere este ilegal. In calitatea mea de primar am recuperat banii indicati de Curtea de Conturi si, in acelasi timp, Consiliul Local a reziliat acest contract. Era un contract de performanta cu Asociatia Sportiva «Lupii Galbeni», prin care se premiau jucatorii care obtineau performante, cum a fost Cupa Romaniei pentru Petrolul Ploiesti. Aceste documente au fost verificate de Ministerul de Finante, de Curtea de Conturi, de Prefectura, din punct de vedere al legalitatii, si nu a fost stabilit absolut niciun lucru ilegal", a mai declarat primarul Ploiestiului.

Badescu a adaugat ca oportunitatea finantarii echipei de fotbal se stabileste de catre Consiliul Local, iar el ca primar nu face decat sa se supuna acestei decizii.

 

 

left