Perchezitii DNA la firma surorii si cumnatului lui Victor Ponta

Procurorii DNA fac 14 perchezitii in Bucuresti si Ploiesti, la sediile mai multor societati comerciale, intre care si cea a surorii si cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, precum si la locuinta acestora.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti fac cercetari intr-o cauza penala privind infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat de presa al DNA. 

Marti dimineata, procurorii anticoruptie au descins la domiciliul surorii si cumnatului premierului Victor Viorel Ponta, dar si la firma infiintata de mama acestuia. Este vorba despre compania Exim, care a intrat in vizorul anchetatorilor intr-o cauza in care exista suspiciuni de deturnare de fonduri europene. Potrivit unor surse apropiate de ancheta, firma administrata de sora premierului Victor Viorel Ponta,Alexandra Hertanu, ar fi contractat lucrari de canalizare cu finantare din fonduri europene, insa nu toti banii ar fi fost folositit conform contractului, iar putin peste jumatate din suma ar fi fost deturnata. Prejudiciul, pana in acest moment, este estimat la 7.800.000 de lei, insa anchetatorii spun ca exista si suspiciunea ca o parte din fondurile europene ar fi fost manevrata in asa fel incat sa nu se plateasca taxe si impozite la bugetul de stat. Exista astfel suspiciunea de evaziune fiscala, iar in acest caz prjudiciul este estimat la 2.500.000 de lei. 

Primul care va trebui sa raspunda in fata anchetatorilor este cumnatul lui Victor Viorel Ponta, Iulian Hertanu. De altfel, el va fi dus cu mandat la sediul DNA Ploiesti. Dupa-amiaza este posibil sa asistam si la aplicarea unor masuri preventive. Nu este exclus ca omul de afaceri Iulian Hertanu - cunoscut in primul rand pentru ca este cumnatul lui Victor Viorel Ponta - sa fie chiar retinut.

Reactia premierului Victor Ponta nu s-a lasat asteptata. In jurul orei 09.30, el a scris pe Twitterurmatorul mesaj:

"Nu cunosc si oricum ar fi gresit sa comentez eu cercetarile efectuate de procurori fata de cumnatul meu/Legea trebuie sa fie egala pt toti."

Sursa: www.stirileprotv.ro

 

 

left