Demisie in conducerea SRI

George Maior și-a dat demisia din funcția de director al Serviciului Român de Informații. Președintele Klaus Iohannis a acceptat-o. Nici celălalt serviciu important de informații, SIE nu are un șef titular în acest moment.

George Maior și-a dat demisia din funcția de director al SRI. Anunțul a fost făcut marți de Președinție.

"Directorul Serviciului Român de Informații, domnul George Maior, și-a înaintat demisia de la conducerea SRI Președintelui României, marți, 27 ianuarie a.c. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia", se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Maior își anunțase intenția de a demisiona încă din octombrie anul trecut. 

"Cred că un lucru normal într-un stat democratic este ca viitorul președinte să decidă în ceea ce privește serviciile de informații. Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou președinte, îmi voi prezenta demisia și rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită sau să ia o altă decizie. Nu am nicio problemă din acest punct de vedere", a declarat, la Timișoara, George Maior, citat de cotidianul local tion.ro.

în vârtă de 48 de ani, fost diplomat și fost membru al PSD, Maior a fost numit în fruntea SRI în octombrie 2006. Numele său a fost vehiculat de mai multe ori pentru funcția de premier al României.

left