38 de Romani blocati pe aeroportul din AMMAN

Un grup de 38 de români sunt blocaţi de peste 12 ore pe aeroportul Amman din Iordania, după ce cursa Bucureşti-Amman-Bucureşti, operata de TAROM, care trebuia să decoleze duminică, la ora 3 AM de pe aeroportul Amman, a fost deviată pe alt aeroport iordanian, pasagerii nefiind anunţaţi.

UPDATE:  

Cotactați de reporterii Libertatea.ro, reprezentanții companiei Tarom au comunicat sec  faptul că românii au rămas în aeroportul din Iordania din cauza faptului că echipajul de pe aeronavă și-ar fi depăsit timpul legal de odihnă dacă ar fi așteptat ca ceața să se ridice.

Redăm integral comunicatul Tarom:

„Cursa TAROM RO 187 Amman - Bucureşti, de astăzi 18.01.2015, a fost redirectioanta catre un alt aeroport, Marka International Airport din cauza conditiilor meteo nefavorabile de pe aeropoertul Queen Alia, Amman. Cei 38 de pasageri care trebuiau sa se intoarca la Bucuresti pe RO 188, Amman-Bucuresti,se aflau pe aeroportul Queen Alia cand au fost informati de catre agentul de vanzari care reprezinta TAROM pe piata din Iordania de aceasta situatie.

Avand in vedere timpul de transfer al pasagerilor de la un aeroport la celalalt precum si procedurile de securitate anvoiease, echipajul TAROM de pe cursa RO 188 a depasit timpul legal de odihna. Din acest motiv aeronava s-a reintors la Bucuresti fara pasageri la bord. Agentul de vanzari de pe piata locala cu care TAROM are un contract comercial, se ocupa sa redirectioneze pasagerii catre Bucuresti, pe alte zboruri ale altor companii. Regretăm situaţia creată, însă prioritatea companiei TAROM este de a oferi pasagerilor săi călătorii sigure. Vom reveni cu detalii referitoare la situatia cursei Amman -Bucuresti dupa ce agentul de vanzari va face un raport detaliat legat de gestionarea celor 38 de pasagerior”.

"Noi nu am ştiut. La două ore după ce aeronova deja decolase, reprezentanţii Tarom din aeroportul Amman au venit să ne anunţe că din cauza ceţii avionul nu a putut să iapasagerii de pe aeroportul din Amman şi s-a întors gol la Bucureşti. Suntem de mai bine de 13 ore aici fără mâncare şi fără apă. Reprezentanţii locali ai Tarom au spus că nu au o soluţie. Următorul zbor este în noaptea de marţi spre miercuri", a spus Cristina, unul dintre pasageri.

"Cursa de la Amman operată de compania Tarom a aterizat dimineaţă pe aeroportul Otopeni, dar avionul a venit gol, fără pasageri. Cei de la Tarom ne-au furnizat un număr de telefon la care pot suna toţi cei interesaţi de acest zbor", a spus un reprezentant al biroului de Informaţii Sosiri de pe aeroportul Henri Coandă din Capitală.

La numărul de telefon furnizat nu răspunde însă niciun reprezentant al Tarom.

Nici alţi reprezentanţi ai companiei aeriene din România nu au răspuns la telefon până la transmiterea acestei ştiri, precizeaza  zf.ro

Surse:  www.mediafax.ro , www.libertatea.ro

left