Sefa de la resurse umane arestata

Şefa Serviciului resurse umane de la Primăria Sectorului 2, Daniela Năstase, a fost arestată joi seară, după ce a fost prinsă când lua mită 11.000 de euro de la o persoană pentru a interveni în vederea soluţionării unor dosare privind acordarea de apartamente ANL.

 

Decizia Tribunalului Bucureşti vine după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut arestarea Danielei Năstase, în urma reţinerii sale pentru 24 de ore, pentru trafic de influenţă.

Măsura preventivă dispusă de judecătorii Tribunalului Capitalei poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit ordonanţei de reţinere, în noiembrie 2014, la propunerea unei persoane, denunţătoare în cauză, Daniela Năstase, şefa Serviciului resurse umane de la Primăria Sectorului 2 Bucureşti, a acceptat ca, în schimbul sumei de 11.000 de euro, să intervină pe lângă un coleg de la Serviciul spaţiu locativ, pentru ca acesta să înregistreze cinci dosare cu solicitarea de acordare a unor apartamente ANL ale unor persoane recomandate de denunţător, fără ca solicitanţii să fie prezenţi personal, aşa cum impun dispoziţiile legale. Pentru acest "serviciu", Daniela Năstase intenţiona să ofere celuilalt funcţionar 1.000 din cei 11.000 de euro ceruţi.

De asemenea, Daniela Năstase i-ar fi promis denunţătorului că intervine la persoane cu putere de decizie din Primăria Sectorului 2, pentru ca cererile privind acordarea de locuinţe ANL să fie fie aprobate, garantând în acest sens.

Daniela Năstase a fost prinsă miercuri în flagrant, în timp ce primea suma de 11.000 de euro, fiind dusă la audieri şi reţinută în noaptea de miercuri spre joi.

Primarul Sectorului 2 a dispus desfacerea contractului de muncă al Danielei Năstase, începând din 15 ianuarie, în urma reţinerii acesteia pentru trafic de influenţă.

Sursa: www.mediafax.ro

left