Cod portocaliu de vreme rea in 12 judete

ANM a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de ploi, grindina si descarcari electrice, valabila in 12 judete, precum si o atentionare Cod galben de vreme instabila in restul tarii, ambele valabile pana marti seara.


Prahova se afla sub cod portocaliu pana marti la ora 12.00.

 

 

Potrivit meteorologilor, in intervalul 19 septembrie, ora 15:00 - 20 septembrie, ora 21:00, in judetele Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea, Braila si Buzau si in zona de munte a judetelor Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj, va fi Cod portocaliu de instabilitate atmosferica, iar ploile vor avea caracter torential si se vor cumula local 60 - 80 litri/metrul patrat.

Valorile termice diurne vor rămâne scăzute și astăzi, apoi vor crește treptat. „Media maximelor, în prima săptămână
va fi de 16...21 de grade, iar în cea de-a doua de 21...22 de grade. Temperaturile din cursul nopților vor fi în scădere până la finalul primei săptămâni, apoi vor crește, iar o nouă scădere, dar ușoară, se prefigurează la începutul lunii octombrie. Media minimelor, în prima parte a intervalului, va fi în scădere de la 16 grade până spre 7 grade, apoi vor fi medii de 7...9 grade. Practic, în cea mai mare parte a timpului, la nivel regional, atât zilele cât și nopțile vor fi mai reci decât în mod obișnuit la sfârșit de septembrie și început de octombrie”, a anunțat ANM.

Meteorologii susțin că va ploua marti, dar și miercuri, însă cantitățile de apă vor fi mai reduse după ora 12.00.

left