Bilanţul negru al proiectelor din 2015

Ploieştiul nu se poate lăuda cu un an 2015 tocmai bun. Dacă tragem linie şi ne uităm peste anul ce tocmai a trecut, putem vedea multe proiecte nefinalizate şi multe termene depăşite.


 

Bilanţul proiectelor realizate pe fonduri europene nu este unul tocmai roz. Un singur proiect este finalizat şi recepţionat, fiind vorba de linia tramvaiul 101.

 Ca urmare a nefinalizării la timp a proiectelor, Ploieştiul pierde astfel aproape 100 de milioane de lei din fondurile europene şi riscă să returneze toţi bani de la UE dacă nu finalizează proiectele până la 30 iunie 2016.

Astfel, lucrările la cea de-a doua linie de tramvai sunt finalizate în proporţie de 60%. Acum, lucrările fiind sistate.

 

Nici pasajul suprateran de la Gara de Vest nu o duce prea bine. Acesta fiind realizat numai în proporţie de 45%. Acest pasaj este extrem de important pentru navetişti, care pierdeau ore în şir la barieră.

Un alt proiect mult aşteptat şi nefinalizat în 2015 este parcul Municipal Vest, unde lucrarile sunt în curs de finalizare.

Un alt proiect care trebuia finalizat este Hipodromul Ploieşti, care nu dă semne că va fi încheiat prea curând, fiind realizat în proporţie de 85%.

 

Alte lucrari incepute in anul 2015 si nefinalizate inca sunt si cele de înlocuire a tâmplăriei si zugrăveli în jurul tocurilor la Colegiul Naţional I.L. Caragiale, terenurile de sport,  centrul de excelenţă în Afaceri sau reabilitarea termică a mai multor blocuri din Ploieşti. 

left