Ploiesti, orasul tuturor posibilitatilor

Ploiestiul isi va castiga curand numele de “orasul tuturor posibilitatilor”. Sau este orasul tuturor imposibilitatilor? 

Ati vazut vreodata un stalp in centrul intersectiei? Dar o strada intens circulata, cu 4 benzi, in centrul orasului, ce devine peste noapte o strada cu o singura banda datorita unei parcari supraetajate, care, in afara ca a blocat o strada, mai si umbreste si ia din lumina locatarilor din zona respectiva?

La PLOIESTI toate aceste lucruri sunt posibile. 

 

Doi stalpi apar in intersectia strazilor VALENI cu GHEORGHE DOJA, o zona intens circulata a orasului, in urma lucrarilor de reabilitare a liniei de tramvai ce leaga sudul municipiului de nordul acestuia. Dupa ce ca de mai bine de un an, intregul municipiu a fost transformat in santier, apar minuni arhitectonice chiar in centrul orasului.

Cum au aparut stalpii in intersectie? Constructorii raspund:

Amplasarea stalpilor este prevazuta de noul proiect si, cum au picat in intersectie, au fost montati conform numaratorii.

„E paranormal ce se intampla in orasul asta! Dupa ce ca abia se circula din cauza santierelor, montam si stalpi in intersectie? Sunt destui stalpi vechi in jur, puteau sa-i inlocuiasca pe aceia“, se mira un ploiestean in intersectie.

Politia Rutiera Prahova s-a autosesizat dupa aparitia stalpilor si a avut o surpriza imensa. „Stalpii au fost montati fara aviz de constructie eliberat obligatoriu de Politia Rutiera. Am deschis dosar penal pentru ca respectivii stalpi pot pune in pericol siguranta traficului sau pot ingreuna circulatia. Continuam cercetarile“, afirma Stefan Crivat, seful Politiei Rutiere Prahova, conform www.adevarul.ro

Culmea este ca, la scurt timp dupa deschiderea dosarului penal, constructorul a ajuns la Politie pentru a cere avizul de reconfigurare a intersectiei.

Infractiunea pentru care a fost deschis penal este prevazuta de art. 341, alin.2 din Codul Penal, respectiv „amplasarea unor constructii, panouri sau reclame publicitare in zona drumului, fara autorizatie de constructie eliberata in conditiile legii ori cu incalcarea conditiilor stabilite in autorizatie, daca prin aceasta se creeaza un pericol pentru siguranta circulatiei, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda“.left