Plimbare pe DN1 - E60 cu caruta

Deşi au apărut fel de fel de speculaţii cu privire la noul cod rutier şi la amenyile usturătoare ce vor fi aplicate şoferilor care încalcă legislaţia rutieră, nu se specifiă nimic nou referitor la circularea atelajelor hipo pe drumurile naţionale.

În aceasta dimineata, în jurul orei 8:30, am surprins, în timp ce conduceam spre Bucureşti, o imagine inedită pentru unii şi banală pentru alţii (sper sa nu primesc amendă  în plic pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului). Imaginea vorbeşte de la sine. 

Cu toţii, soferi în această ţară, ne intrebăm când vom scăapa de cărute, tractoare, biciclişti şi gropi de pe străzi. Însă cel mai dureros este atunci când zăreşti, în trafic, pe E60 – DN1 – ŞOSEAUA BUCUREŞTI  -PLOIEŞTI – sau cum vreţi să mai numiţi acest tronson de drum european, un atelaj hipo ce încurcă traficul aglomerat al acelei ore matinale. Zilnic, pe acest tronosn de drum cirulă, în medie, aproximativ 39,000 de autovehicule! De ce sunt vânaţi soferii care trec peste limita legală de viteză cu 10 km/h iar pe căruţaşi nu îi bagă nimeni în seamă?

Adevăratul pericol vine din partea inconstienţei, din partea celor care patrund pe drumurile naţionale si europene, în cazul de faţă DN1 (E60)  - tronsonul BUCUREŞTI – PLOIEŞTI, fără a avea cunoştinţele minime necesare referitoare la regulile de circulaţie pe un drum naţional, iar aici mă refer la biciclişti, cărutaşi...

Oare numai maşinile sunt vizibile în trafic? Atelajele hipo de ce nu sunt observate? De ce nu se aplica sanctiunile în conformitate cu legea privind accesul pe drumurile naţionale?

 

Nu susţin vitezomanii, nu susţin încălcarea regulilor, dar doresc un răspuns din partea autoritătilor: CÂND VOM SCĂPA DE CĂRUTE, BICICLIŞTI, TRACTOARE ŞI GROPI PE DN1?

left