Elevi premianti la Festivalul de Poezie "Ocrotiti de Eminescu"

Casa de Cultura "I.L.Caragiale" a Municipiului Ploiegti a participat la cea de a XV-a edilie a Festivalului National de Poezie "Ocrotiti de Eminescu". Evenimentul a avut loc la Blaj in perioada 24-25 ianuarie 2015 si a fost organizat de catre Asociatiunea Culturala Astra, Despartamantul ,,Timotei Cipariu", Blaj. in cadrul festivalului au avut loc dezbateri, lansari si prezentari de carte, un concurs de recitare si unul de creatie.

La acest festival, elevii prahoveni sustinuti de catre Casa de Cultura "I.L.Caragiale" a Municipiului Ploiesti au obtinut sapte premii, dupa cum urmeaza:

Sectiunea "Recitare din lirica eminesciana":

Premiul I - Cristina Cirja, clasa a XI-a - Colegiul National "A.I. Cuza" Ploiesti

Premiul I - Ioana Aida Lungu, clasa a XII-a, Colegiului National ".N. Stanescu" Ploiesti

Premiul II si Premiul Special al Bibliotecii Judetene "Lucian Blaga' Alba - Marian Dumitru, clasa a X-a, Colegiul Economic,,Virgil Madgearu" Ploiesti.

Toti cei trei elevi sunt membri ai trupei de teatru liceal si studentesc "Atitudini" a Casei de Cultura "I.L.Caragiale" a Municipiului Ploiesti, trupa coordonata de Gelu Nicolae lonescu.

Sectiunea "Creatie liceeni si studenti":

Premiul II - Dobre Raluca, clasa a XII-a, Colegiului Nalional ".N. Stanescu" Ploiesti, reprezentanta Cenaclului,,Atitudini" al Casei de Cultura ,,I.L. Caragiale" a Municipiului Ploiesti

Premiul II- Dragan Cristian Sebastian, Liceul ,,Toma N. Socolescu" Ploiesti Sectiunea "Creatie elevi de gimnaziu":

Premiul III - Bunea Teodora, clasa a VII-a, eleva a Liceului Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza

Casa de Cultura ,,Ion Luca Caragiale" a Municipiului Ploiesti, prin activitatile educative si culturale pe care le desfasoara, urmareste descoperirea, incurajarea si promovarea tinerelor talente din domeniul literar si artistic.

left