SECTII MODERNIZATE LA MATERNITATEA PLOIESTEANA

La sfarsitul saptamanii trecute, Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului a participat la recepţia finală a proiectului “Reabilitarea şi modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie” pentru corpul D, etajul 1, din Spitalul Obstetrică Ginecologie Ploieşti.
Proiectul a fost finanţat de BEI prin acordul de împrumut nr.22943 ratificat prin HG 442/2005 Contract nr.17 din 26.11.2012 iar autoritatea contractantă a fost Ministerul Sănătăţii prin Unitatea de Management a Proiectelor a Băncii Mondiale APL 2.
Finalitatea proiectului a constat în realizarea a 7 Unităţi de Naştere Individuală, 3 Săli de Operaţie, 3 saloane de ATI, reabilitarea Sterilizării Centrale. Toate aceste spaţii au fost regândite, reproiectate şi reabilitate în totalitate, în conformitate cu normele actuale, dotate cu echipament de înaltă performanţă şi calitate. Un rol important în realizarea acestui proiect l-a avut şi Consiliul Judeţean Prahova, care a susţinut demersurile pentru încheierea protocolului cu MS, iar într-o prima etapă a alocat fonduri pentru izolarea termică a corpului D (unde s-a facut reabilitarea interioară). În cursul proiectului, în momentul în care au apărut lucrări neprevăzute, ce nu făceau parte din contract, Consiliul Judeţean Prahova a alocat suma de 180.000 lei, pentru a nu exista nici un fel de disfuncţionalităţi. Totodată, Consiliul Judeţean Prahova a alocat suma de 800.000 lei, pentru utilarea cu mobilier nou a spaţiilor renovate.
În acest moment, proiectul de reabilitare s-a încheiat, urmează procesul de recepţie şi dare în folosinţă, cu toate etapele corespunzătoare. 
Valoarea totală a proiectului a fost de 1.700.000 de euro.
La eveniment au mai participat consilierii judeţeni din Comisia de Sănătate - Ludmila Sfîrloagă, Manta Adrian şi Gheorghe Neaga, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Primăriei Ploieşti, ai Băncii Mondiale, ai DSP Prahova şi ai Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti.

left