Oprea: “nimeni nu este mai presus de lege”

Viceprim-ministrul, Gabriel Oprea, a vorbit pentru prima data despre accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina, care facea parte din coloana sa oficiala.


Oprea, care este si ministru al Afacerilor Interne, a explicat ca deplasarea pentru care a beneficiat de o coloana oficiala pe 20 octombrie - cand a murit politistul Bogdan Gigina - a fost una in "scop profesional".

 Vicepremierul a povestit ca, initial, habar nu a avut ca a avut loc un accident in coloana sa oficiala si ca a aflat abia dupa ce a plecat de la locul unde si-a pierdut viata politistul.

 "La un moment dat, coloana s-a oprit. Nu am stiut de ce. Eu nu am vazut accidentul. Nu am stiut ca este vorba despre un accident. Am vazut doar masina de politie din fata oprita si pe cei doi politisti coborand si alergand. Unul dintre ei mi-a facut semn sa continuam deplasarea si masina in care ma aflam a pornit de pe loc. Masina de politie si cei doi colegi ramasesera acolo. Abia dupa ce depasisem locul accidentului am aflat ce s-a intamplat." -  a spus Gabriel Oprea intr-o conferinta de presa organizata la sediul MAI special pentru acest scandal.

Vicepremierul a mai spus ca nu a incalcat nicio lege si, prin urmare, nu are motive sa demisioneze.

 

left