Romania sub asediul caniculei

Ultimele zile ale lunii iulie au debutat cu temperaturi foarte ridicate si vreme caniculara in aproape toata tara. Au fost instituite si avertizari COD GALBEN si COD PORTOCALIU de canicula.

 

COD GALBEN

Luni, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia şi în sudul şi centrul Moldovei vremea va fi caniculară; temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.


COD PORTOCALIU

În judeţele Mehedinţi şi Dolj vor fi temperaturi maxime în jurul a 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Maramureş, Crişana, Banat, Transilvania şi în cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în zonele montane şi submontane unde local vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse ploi cu caracter torenţial şi căderi de grindină.

Ambulanța București-Ilfov a înregistrat 1.242 de solicitări în ultimele 24 de ore

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a înregistrat 1.242 de solicitări în ultimele 24 de ore, a precizat luni managerul instituției, Alis Grasu.

 

Dintre acestea, 664 au fost cazuri de urgență de cod roșu și cod galben — 90 au fost solicitări în loc public, iar printre acestea s-au înregistrat 22 de lipotimii. Potrivit lui Alis Grasu, o parte dintre lipotimii ar fi putut fi generate de temperaturile ridicate de duminică.

left