Perchezitii in Prahova, Bucuresti si alte doua judete

 

 

Procurori ai Parchetului General și ofițeri de poliție efectuează marți 32 de percheziții în București și pe raza județelor Prahova, Giurgiu și Dâmbovița, printre care, potrivit unor surse judiciare, și la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din București.

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, luare de mită și dare de mită, informeaza agerpres.ro.

 

Reprezentanții UMF sunt suspectați că ar fi atribuit în mod ilegal contracte de achiziții publice, 6 persoane urmând să fie conduse la audieri.

 

"Din probele administrate în cauză a rezultat că persoane aflate la conducerea unei instituții de învățământ superior din București au atribuit contracte de achiziție publică, cu încălcarea cadrului legislativ care reglementează sistemul achizițiilor publice, unor societăți comerciale deținute sau controlate de oameni de afaceri aflați în cercul lor relațional", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

 

left