Adrian Sârbu

Adrian Sârbu, patronul Mediafax, a fost dus cu mandat luni seară la Parchetul General. Omul de faceri este urmărit penal, acesta fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală. Luni seară, Adrian Sârbu a fost reţinut în Dosarul Mediafax, pentru 24 de ore.

Adrian Sârbu a decis ca, la ieşirea de la Parchet, cu cătuşe la mâini, să le răspundă jurnaliştilor prezenţi, cu umor şi arătându-le cătuşele pentru a putea filma.

"Hai să vă spun care e treaba. Acuzaţiile sunt ridicole. Totul e o fabricaţie. Mai departe, există un comunicat pe care l-am dat şi pe care îl veţi putea citi", a spus Adrian Sârbu.

Sârbu nu a dorit să dea nicio declaraţie procurorilor. Conform realitatea.net, care citează surse apropiate anchetei,  răspunsul acestuia în faţa anchetatorilor a fost unul arogant, că "va face declaraţii marţi la ora 14, pentru că bioritmul nu îi permite" să procedeze altfel.

Adrian Sârbu a fost ridicat cu mandat de la sediul companiei Mediafax. Există informaţii conform cărora omul de afaceri ar fi încercat să distrugă probe importante în dosar.

Acuzaţiile care i se aduc lui Adrian Sârbu sunt de spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la aproximativ 3 milioane de euro.

left