Raportul tehnic al tragediei din Apuseni

La un an de la tragedia din Apuseni, va fi publicat raportul privind accidentul în care două persoane şi-au pierdut viaţa: pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion.

Potrivit legilor internaţionale, dacă ancheta nu este finalizată, autorităţile sunt nevoite să prezinte stadiul cercetărilor, numărul persoanelor audiate şi alte detalii legate de investigaţie.

Până acum, peste 200 de persoane au fost audiate în acest caz, solicitându-se informaţii de la peste 40 de instituţii ale statului.

Raportul de investigație tehnică privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni ar trebui făcut public astăzi, de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

Aproape 100 de zile puse cap la cap, atât însumează audierile în cazul tragediei aviatice de anul trecut din Munţii Apuseni. Mai precis, 2354 de ore, în care au fost audiate 209 persoane, majoritatea dintre ele angajaţi ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Afacerilor Interne, S.T.S., M.Ap.N., Ministerului Sănătăţii Publice, dar şi pădurarii care i-au găsit pe supravieţuitorii accidentului aviatic.

În ianuarie 2014, un avion al Şcolii Superioare de Aviaţie, pilotat de Adrian Iovan, s-a prăbuşit în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. Pilotul şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa, iar copilotul şi alţi patru medici au fost răniţi. 

Sursa: www.digi24.ro

left