Prima autostrada din Romania cu taxa

Autostrada Comarnic-Braşov, prima lucrare de infrastructură de anvergură realizată în sistem de concesiune, va fi taxată, potrivit prezentării unei prezentări oficiale a proiectului, făcută de Compania de Autostrăzi, scrie Economica.net.

Valoarea estimată a taxei, pentru parcurgerea întregii autostrăzi, se ridică la 7 lei, TVA inclusă, pentru un autoturism.

În plus, concesionarul, asocierea Strabag-Vinci, va primi 2,73 miliarde de euro de la bugetul de stat, drept plăţi de disponibilitate. Plata acestora sume se va face însă eşalonat după ce autostrada va fi construită şi va acoperi şi întreţinerea autostrăzii.

"Pe Autostrada Comarnic-Braşov va fi implementat un sistem de taxare "semi-închis", care va prevedea bariere pe intreg carosabilul la cele două capete ale autostrăzii, situate in zona Comarnic şi Râşnov, precum şi cabine de taxare la Sinaia-Buşteni şi Predeal. Tariful de concesiune va fi perceput odată ce întreaga autostradă va fi realizată şi va deveni operaţionala", se arată în prezentarea făcută de CNADNR.

left