Oficialii UE au decis: Prea tarziu pentru Grecia

Oficialii europeni au respins cererea Greciei de a fi păsuită cu datoria pe care o are față de creditorii internaționali. „Prea târziu!” - a spus șeful Eurogrup ca răspuns la scrisoarea pe care premierul Tsipras o trimisese la Bruxelles.

În ceea ce privește negocierea unui nou acord - o altă propunere a Atenei -, discuțiile pot începe după ce se va ține referendumul de duminică, a mai spus șeful Eurogrup.

 

Miniștrii de finanțe din Eurogrup vor avea o nouă teleconferință miercuri dimineața pentru a discuta despre noile propuneri ale Greciei, a precizat Jeroen Dijsselbloem.

Președintele Eurogrup a spus însă că este prea târziu pentru extinderea programului de asistență financiară a Greciei, care expiră la miezul nopții, iar modificarea atitudinii Atenei față de creditori și față de partenerii ei din zona euro ar trebui să se schimbe înainte de a putea fi agreat un nou program. 

 „Atitudinea politică a guvernului grec nu pare să se fi schimbat”, a apreciat Dijsselbloem. El a spus că orice solicitare din partea Greciei pentru un nou program va putea fi luată în considerare numai după referendumul convocat de guvernul grec. El a avertizat că acest nou plan ar putea conține condiții și mai aspre ca înainte.

 

 

left