Trafic suspendat

Traficul a fost intrerupt sambata, dupa un "incident" in Tunelul de sub Canalul Manecii, fiind detectat fum intr-unul dintre tuneluri, au anuntat societatile Eurotunnel si Eurostar pe Internet, transmite AFP, citata de Mediafax.

Imediat dupa ora locala 13.00 (14.00, ora Romaniei), Eurotunnel, care gestioneaza infrastructurile, a anuntat intr-un mesaj postat pe contul de Twitter, ca circulatia era suspendata in ambele sensuri, din cauza unui "incident".

Detectori de fum s-au declansat la trecerea unui transport de camioane venind din Anglia, a precizat Eurotunnel pentru AFP, citata de Mediafax.

Acesta s-a oprit un pic mai departe, la nivelul unei statii "SAFE", care emite un fascicul de apa in caz de alerta si care, deci, s-a declansat automat.

Procedurile de securitate au fost lansate, iar pompieri au fost trimisi sa inspecteze, dar se pare ca a fost vorba doar despre fum si nu si despre un incendiu, a dat asigurari Eurotunnel.

Cei 42 de pasageri din transportul de camioane au fost evacuati prin tunelul de serviciu si preluati la terminalul francez. Traficul de pasageri, dar si cel de marfa, au fost oprite temporar. Eurotunnel nu era in masura sa precizeze durata suspendarii.

O purtatoare de cuvant a Eurostar a confirmat ca "niciun tren nu mai circula pe ansamblul liniilor", sambata, "pana la noi ordine".

"Ii sfatuim pe calatorii nostri sa nu se prezinte la gara, pentru ca nu vor mai calatori astazi (sambata)", a adaugat ea. Purtatoarea de cuvant a subliniat ca niciun tren nu era imobilizat in tunel.

Toate trenurile Eurostar erau nevoite sa se intoarca din drum, catre gara de plecare.

left