Incendiu la o centrala nucleara din sudul Ucrainei

Un incendiu puternic a izbucnit joi seara la centrala nucleară din localitatea Iujnoukrainsk, regiunea Nikolaev (sudul Ucrainei), au informat autorităţile ucrainene.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 22:00 la instalația de răcire situată în interiorul transformatorului. Circa 16 echipaje de pompieri, cu un efectiv de 125 de persoane, și mai multe autospeciale, au fost mobilizate la stingerea focului. Incendiul a fost stins după o aproximativ 45 de minute
Reprezentanţii centralei din Iujnoukrainsk susțin că în urma incendiului nu s-au produs scurgeri de substanțe radioactive, în urma verificărilor făcute rezultând că în interiorul centralei și în afara ei, parametrii de radioactivitate nu depășesc nivelul normal. 
La fața locului s-a deplasat o comisie de anchetă, care urmează să stabilească ansamblul cauzelor care au condus la izbucnirea incendiului.

Un incident asemanator a avut loc pe 3 decembrie anul trecut, cand premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a anunțat că un incident s-a produs la centrala nucleară din Zaporojie (sud-est, 500 km de România).

left