Sediul unui ziar german atacat

Morgenpost, un ziar german din Hamburg, care a publicat caricature cu profetul Mahomed, realizate de Charlie Hebdo, a fost tinta unui atac duminica dimineata.

Doua persoane au fost arestate si o ancheta a fost deschisa in acest caz. Purtatorul de cuvant al politiei a apreciat ca este "prea devreme" pentru a afirma cu certitudine ca atacul asupra ziarului german este legat de publicarea caricaturilor, dar a confirmat ca aceasta este "o tema-cheie" pe care ancheta incearca sa o stabileasca.

Persoane necunoscute au aruncat cu pietre si o sticla incendiara, duminica, in jurul orei 02:00, ora locala, relateaza AFP.  Din primele informatii furnizate de politia locala, nu sunt victime.

"Pietre si un dispozitiv incendiar au fost aruncate printr-o fereastra" in sediul Hamburger Morgenpost, declansand un incendiu, a declarat un purtator de cuvant al politiei.

"Doua camere au fost avariate, dar focul a fost stins rapid", a precizat purtatorul de cuvant.

Ziarul Hamburger Morgenpost a publicat caricaturi cu profetul Mahomed ale revistei satirice franceze Charlie Hebdo, care a fost miercuri tinta unui atac terorist soldat cu 12 morti.

left